Lak

Lak

Når din sten er malet færdig og har tørret helt, så kan det være med til at forlænge stenens holdbarhed hvis du sørger for at lakere stenen til slut. Det kan dog være lidt af en jungle da der er rigtig mange på markedet. Det første du skal gøre op med dig selv er om stenen skal have et mat eller blankt finish, og om den skal stå inde eller ude.

Her er vores favoritter:
MakeMake Colourfix: Giver et blankt finish hvor du selv styre hvor blank den skal være alt efter hvor mange lag du giver. Skal din sten stå udenfor så er det helt klart favoritten da stenen får en god holdbarhed hvis du sørger for at give stenen 10 – 15 lag. Det større hurtigt så det tager ikke så lang tid som du ellers skulle tro og da det er lugtfrit kan du sidde inde ved køkkenbordet med det. MakeMake samarbejder med de fleste slags tusser, maling og fineliners så det er helt klart et godt valg. Det første lag bør påføres med en pensel og så i et tyndt lag sådan du er sikker på du ikke smøre malingen ud. Efter første lag kan du påføre resten af lagene med en alminde grydesvamp. MakeMake kan købes her.

Molotow Premium Spray lak: Fordelen ved spraylak er at det er hurtigt at lakere en sten og at du ikke risikere at tvære farven ud. Tilgengæld lugter det og du er nød til at lakere dine sten udenfor. Denne spraylak fåes både med glans og som matlak hvilket kan være rart at vælge imellem til tider. Det er svært at sige hvor lang tid en sten holder udendørs hvis den kun er lakeret med denne spraylak, men som altid kan du lave en teststen og se hvordan den reagere. Den kan købes i glossy her, og i matlak her.

Skibslak: Skibslak lugter en del og skal påføres med pensel udenfor. Det er utrolig holdbart så hvis dine sten skal ligge udenfor så er skibslak også et godt bud. Noget du skal være opmærksom på er dog at du kan risikere at lakken med tiden bliver gullig hvilket i nogen tilfælde ikke er optimalt. Du kan købe skibslak i jem og fix.

Andre typer lak kan selvfølgelig også bruges, f.eks. har jem og fix udemærket klarlak i både mat og med glans til 68 kr pr dåse som også fungere fint sammen med mange af tusserne – Tjek dog om de fungere sammen på en teststen inden du lakere andet.