Anvendelse?

Udover at være en fryd for øjet, så er der også andre ting som malede sten kan bruges til – Nemlig at sprede glæde ved venner og familie i form af gaver og værtinde gaver. Der er dog et andet fænomen der er ret populært i “stenmaler universet” og det er begrebet “Taber sten”.

Taber sten er sten du har malet med et flot motiv eller et motiverende citat, som du placere/taber rundt omkring i dit nærområde. Når stenen så bliver fundet af en forbipasserende så giver det dem et smil på læben eller en sjov lille oplevelse som der varmer.

Taber sten kan også bruges til at øge opmærksomheden på en mærkesag. For nylig var der flere der lavede små sten med teksten “Organgdonation – Ja tak” eller “Formodet samtykke” for at støtte op om borgerforslaget omkring Formodet samtykke ang. organgdonation.

Fortællersten: Der findes også begrebet “Fortæller sten”. Det går ud på at man har en masse små sten med små motiver på som kan være et godt værktøj til historiefortælling sammen med børnehavebørn og dagplejen. De kan også laves sådan de passer til forskellige børnesange og sammen på den måde danner en “sangkuffert”.

Det er kun fantasien der sætter grænser, men fælles for alle slags anvendelser er at de malede sten bliver lavet for at skabe glæde og give noget flot at kigge på.